Elena Rigas

Hvem er Pilos?

Pilos cph er et keramikmærke, der laver håndlavede stentøjsprodukter. Mit navn er Elena Rigas og jeg er kvinden bag Pilos cph. Pilos cph er bygget på historier. Der er en historie i hvert enkelt produkt, der kan genfortælles og give liv til leret.

Pilos cphs historie er ret personlig. Det starter i 2019, da jeg besluttede at stoppe min karriere som OL-atlet. Ikke længe efter samme år fik min mor konstateret kræft. Derfor blev det vigtigt for mig at kunne lave noget sammen, som ikke handlede om alle de forfærdelige ting, der skete i vores liv. På en måde startede keramik som en slags terapi for mig, men blev til så meget mere. Jeg skulle finde en ny identitet, som ikke var atleten, og jeg opdagede, at jeg faktisk kunne leve af at være kreativ.

Jeg voksede op med farverig græsk keramik og har altid været tiltrukket af Grækenlands dybt rodfæstede historie. Især formerne af antik keramik. Jeg er vokset op mellem Danmark og Grækenland, og det er de to stilarter, der inspirerer alt, hvad jeg skaber.

Vores værdier

Bæredygtighed

Hos Pilos cph vil vi passe på vores planet, og som så mange andre fokuserer vi også på bæredygtighed. Kvalitet er afgørende for Pilos cphs produktion. Vi ønsker, at vores produkter holder mange generationer. Alle produkter er lavet af stentøj, det mest holdbare lermateriale. Hvert stykke keramik kontrolleres for defekter, der kan påvirke holdbarheden. Produkter med fejl genbruges i vores eget studie i København.

Overskydende ler, der er brugt i vores produktion og tli vores keramikkurser, genbruges i vores studie i hånden for ikke unødigt at gøre ler til et affaldsprodukt og for at reducere strømforbruget.

Al keramik produceres ansvarligt i begrænsede mængder eller fremstilles på bestilling for at minimere overproduktion.

Personal wedding gift vase

Gaver

Personlige gaver

Vi ønsker at bringe glæde til andre. Det skal være nemt at give en unik og personlig gave til dem, vi elsker. Keramikken er lavet til at give og give videre til næste generation. Den er lavet til at fejre alt fra de små til de store ting i livet. Derfor har vi gjort det nemt for dig at tilpasse ethvert produkt fra vores butik. Du kan tilføje indgravering eller håndskrift efter eget valg til ethvert produkt - uanset om det er et standard eller unikt produkt.

Giv den perfekte gave, hver gang.

Bestil nu

Materialer

Ler

Vidste du, at ler er blevet brugt i årtier. Ikke kun for at bygge huse, men også for at skabe krukker, skulpturer og beholdere. Ler bruges mest til keramiske produkter, fordi det er så holdbart. I dag er keramik meget brugt, fordi det kan findes overalt – også i din egen baghave. Forarbejdningen af ​​ler kræver ikke meget energi.

Ler kommer i mange forskellige farver og teksturer, fordi det er påvirket af mineralerne og stofferne i det geografiske område, det findes i. Hos Pilos cph lader vi virkningerne af disse mineraler og stoffer skinne og arbejder primært med rødt, sort og gråt ler. Der er dog et uendeligt antal af farver og teksturvariationer.